Isabelle is 19 jaar oud en heeft de huidziekte Psoriasis. Na verschillende bezoeken aan dermatologen en huisartsen is er bij haar verwarring ontstaan over wat de ‘do’s’ and ‘dont’s’ zijn om Psoriasis zo goed mogelijk te behandelen. Psoriasis is een huidziekte die goed in toom te houden valt. Er zijn verschillende manieren om het zo goed mogelijk te onderdrukken en bijna te laten verdwijnen, als je maar het juiste doet… Na een aan Cystine, the Science of hair Clinic sterk een verschil in de manier van kijken naar haar huidziekte en het zoeken naar een haalbare oplossing, gepast voor haar levensstijl. Lees hieronder verder over Isabelle haar persoonlijke ervaring…

“Ik vond het een hele fijne ervaring bij de Tricholoog. Door haar heb ik veel meer inzicht gekregen over wat Psoriasis eigenlijk inhoudt en wat de medicijnen, die ik voorgeschreven heb gekregen van de dermatoloog waar ik onder behandeling ben, met mijn lichaam doen. Door deze medicijnen kon er geen behandeling aangeboden worden. Desondanks heeft de Tricholoog me heel veel informatie gegeven over voeding en Psoriasis. Ze is erg begripvol en probeert alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Ook achteraf heb ik nog mailtjes gekregen met meer informatie over Psoriasis en nieuwe behandelingen voor de huidziekte. Kortom was mijn ervaring bij de Tricholoog, heel duidelijk, informatief en het voelde enorm vertrouwd! Ze heeft een professionele, deskundige uitstraling en de passie voor haar vak straalt ervan af.”

Cystine Hair Care live bij radio station FunX over het voorkomen van schimmel op het hoofd:

https://www.funx.nl/news/funx/38494-geen-schimmel-op-je-hoofd-was-je-weave-goed

“Heb jij een weave of ken je mensen met een weave? Weet je precies hoe je het moet verzorgen of heb je toch wel eens kwaaltjes? Morad en Dyantha spraken vandaag over het verzorgen van een weave. Want wie dat niet goed doet, kan zomaar eens een beschimmelde hoofdhuid krijgen!”

Blijvende kaalheid

Een weave, nephaar of een haarstuk dat vervlochten wordt in echt haar, kan zorgen voor serieuze hoofdhuidproblemen, haaruitval en zelfs blijvende kaalheid. Senny Meinders, directeur van Cystine Haircare, gaf tips aan Morad en Dyantha voor een gezonde hoofdhuid en hairdo.

“Op het moment dat jij een weave laat plaatsen en het wordt gevlochten kan het zijn dat dat te strak gedaan wordt. De weave wordt ook nog op het haar genaaid. Dan trek je letterlijk je haar uit het haarzakje. Het kan zijn dat je een persoon bent die stevig haar heeft, waardoor het dus weer terug groeit, maar het kan ook zijn dat het haar vrij zwak is en je een leeg haarzakje overhoudt. Op het moment dat je dan allemaal lege haarzakjes hebt, praat je over blijvende kaalheid.”

Goed beleid

Dyantha vertelt Senny dat zij al sinds heel jong met een weave begonnen is. Haar eigen haar wordt er juist dik en lang van. Senny zegt daarover: “De andere zijde is dat het niet slecht hoeft te zijn, maar het is wel belangrijk dat je er goed in begeleid wordt. Dat je precies weet dat het niet te strak op het hoofd mag zitten en dat het tussendoor ook echt gewassen moet worden. Een schone hoofdhuid betekent ook gezond haar.”

Schimmelhoofd

Een ander punt waar je volgens Senny op moet letten is om je haar goed te drogen na het wassen. “Want op het moment dat je het haar niet goed droogt, is er zelfs een kans dat je schimmel ontwikkelt op je hoofdhuid!

“Af en toe ruik je ook dat mensen weave hebben. Door de hitte, het zweten… vandaar dat het belangrijk is dat je het haar zo goed mogelijk schoonhoudt. Dus op tijd wassen!”

https://www.funx.nl/news/funx/38494-geen-schimmel-op-je-hoofd-was-je-weave-goww.funx.nl/news/funx/38494-geen-schimmel-op-je-hoofd-was-je-weave-goed